Alyans Çorbası Tarifi

1 adet kuru soğan

1 dolu çorba kaşığı domates salçası

1 çorba kaşığı tereyağı

6 su bardağı su

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 adet limon

1 tatlı kaşığı tuz

Hamur:

1 çay bardağı su

1 çay kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Hamur yapılır, oklavayla, unlu zeminde bıçak sırtı kalınlığında açılır. Alyansla yuvarlak kesilir. Tencereye ince kıyılmış soğan ve tereyağı konur, kavrulur. Salça, su ve tuz eklenir. Kaynayınca hamurlar atılır, 6 dakika kaynatılır. Limonla karıştırılmış kuru nane eklenir. Ateşten alınır.

Alyans Çorbası Tarifi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s