Bademli Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi

1 kök brokoli

1 su bardağı badem

1 çorba kaşığı tereyağı

1 pk. krema

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı sıvıyağ

Su

Tuz

Brokoliyi minik çiçekler halinde ayıklayıp haşlayın. 3 dakika haşladıktan sonra yeşilliğini kaybetmemesi için soğuk suya alın. Haşlama suyunu çorbada kullanmak için saklayın. Tencereye sıvıyağ ve tereyağını koyun. Unu ekleyip 2 dakika kavurun ve soğuk et suyu ve kremayı dökün. Çırpma teli ile karıştırın. Brokolinin haşlama suyundan dökerek kıvamını ayarlayın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra haşlanmış brokoliyi ekleyin ve tuzunu serpin. Brokoli ile 1-2 dakika kaynattıktan sonra servis kasesine alın. File doğranmış bademleri sıvıyağ koyduğumuz bir tavada kavurun. Kavrulmuş bademleri çorbanın üzerine döküp servis edin. Kavrulmuş bademler çorbaya çıtır çıtır bir tat katıp daha da lezzetli hale getiriyor.

Bademli Kremalı Brokoli Çorbası Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s