Ballı Badem Çorbası Tarifi Tarifi

1 su bardağı pirinç

1 adet kuru soğan

Yarım çay bardağı kabuksuz badem

2 yemek kaşığı bal

1 adet kırmızıbiber

1 kutu çiğ krema (200 ml)

Zeytinyağı

1 litre su

2,5 su bardağı kemik suyu

Tuz

Pirinçleri yıkayıp tencereye koyuyoruz. Üzerine zeytinyağı ekleyip pirinçleri 3-4 dakika kavuruyoruz. Soğanı dörde bölüyoruz.Kırmızıbiberin çekirdeğini temizleyip irice doğruyoruz. Suyumuzu, kemik suyunu ve tuzu ilave edip pirinçleri pişiriyoruz. Pişen pirinci blender’dan geçiriyoruz. (Kırmızıbiberin kabukları soyulmalı.) Soğuk tencerenin içine kremamızı koyupocağınaltınıyakıyoruz.Krema ısındıktan sonra çorbamızı ekliyoruz ve arada karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Kaynayan çorbaya son olarak bal ve bademleri ekleyip kıvamına gelince çıtır çıtır yufkalar ile servis yapıyoruz.

Ballı Badem Çorbası Tarifi Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s