Beyaz Şifa Çorbası

1 su bardağı arpa şehriye

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta

2 çorba kaşığı un

1 adet limon

1 kahve fincanı sıvıyağ

6 su bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Tencereye tavuk suyu, sıvıyağ ve tuz konur. Orta ateşe yerleştirilir. Kaynayınca şehriyeler atılır ve şişene kadar pişirilir. Bu arada yoğurt, un, yumurta ve limon iyice çırpılır. Kaynayan çorbadan bir kaç kaşık eklenerek ılıtılır. Çorbaya incecik akıtılır, bir taraftan da karıştırılır. Bir taşım pişirdikten sonra servise hazırdır.

Beyaz Şifa Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s