Beyaz Soğan Çorbası

50 gr margarin

1 kg beyaz soğan

2 yemek kaşığı un

6 adet milföy hamuru

1 adet pırasa

1 adet havuç

1 adet kabak

5 çorba kaşığı gravyer peyniri

1 çay bardağı süt

1 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı sıvı yağ

Yeteri kadar tuz

Milföy için fırın tepsisine yağlı pişirme kağıdı serin. Üzerine fırçayla eritilmiş sana margarin sürün.6 adet milföyü unlanmış tezgaha yerleştirin ve 7 cm çapındaki kesici çemberle yuvarlaklar çıkarın. Yuvarlak milföyleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.

Milföylerin üzerine fırçayla ayrı bir yerde hazırladığınız gravyer peyniri, yumurta ve süt karışımını sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Unu, yağsız yapışmaz yüzeyli tavada kavurun. Soğanların kabuğunu ayıkladıktan sonra ince doğrayın. Tencereye soğanı aktarıp 2 çorba kaşığı sıvı yağı 3-4 dakika soteleyip kavurduğunuz unu ilave edin.Suyunu ve tuzunu ekleyip pişmeye bırakın.Piştikten sonra fırından çıkan yuvarlak milföylerle beraber rendelenmiş kabak,havuç,pırasa koyup servis yapın

Beyaz Soğan Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s