Buğdaylı Nohutlu Yoğurt Aşı Tarifi

1 su bardağı haşlanmış buğday

1 soğan

2 çorba kaşığı un

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı yoğurt

1 çorba kaşığı tereyağı

5 dal dereotu

6 su bardağı su

Tencerede rendelenmiş soğanı ve tereyağını kavurun. Üzerine haşlanmış nohut ve buğdayı ekleyip karıştırmaya devam edin. Suyunu üzerine döküp 5 dakika pişmeye bırakın. Ayrı bir yerde yumurta sarısı, yoğurt ve unu iyice çırpın. Tenceredeki suyun içinden biraz üzerine döküp ılıştırın. Daha sonra çorbanın içine boşaltıp 10 dakika kaynatın. Kıyılmış dereotunu içine katıp karıştırın ve sıcak servis yapın.

Not: İstenirse dereotu yerine nane konulabilir.

Buğdaylı Nohutlu Yoğurt Aşı Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s