Ekmek Çanağında Mercimek Çorbası

1.5 su bardağı tam bugday unu

1.5 su bardağı çavdar unu

1.5 su bardağı un

1 paket kuru maya

1 çorba kaşıgı tuz

Aldığı kadar su

1 su bardağı yeşil mercimek

1 soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı biber salçası

2 çorba kaşığı un ve aynı ölçüde tereyağı

İstege göre nane

Önce ekmeği için unları bir kaseye alın. Kuru maya, tuz ve su ilave ederek kulak memesinden daha sert bir hamur hazırlayın. Hamura yuvarlak bir ekmek şekli verin. Üzerine biraz sıvıyağ sürüp 1 saat tepsi mayası gelmesini bekleyin. Bu arada çorba için tencereye sıvıyağı, soğan ve sarımsağı alıp soteleyin. Üzerine tereyağını ve unu alın. Daha sonra salçalarını ilave edin. Daha önceden sıcak suda bekletilmiş mercimekleri tuz ve baharatları ilave edip su koyarak pişmeye bırakın. Ekmek mayalanınca 180 derecelik fırında pişirin. Pişen ekmeğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra kapağını kesip içini boşaltın. İçine çorbanızı koyun. Kapağını kapatarak soğutmadan servis yapın.

Ekmek Çanağında Mercimek Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s