Güveçte Tavuklu Buğday Çorbası Tarifi

300 gr. tavuk eti

2 dal defneyaprağı

2 soğan

1 çay kaşığı tane karabiber

1 su bardağı dövme buğday

1 çorba kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 limon

5 su bardağı tavuk suyu

Tuz, maydanoz

Taze nane

Tavuk etlerini tencereye alıp üzerine suyu ekleyip içine soğanları ve defneyapraklarını yerleştirip 30 dakika kadar pişirin. Tavuk etleri iyice pişince didikleyip bir kenara ayırın. Buğdayı akşamdan ıslatın ve güveç içinde tavuk etleri ve suyu ile güveçte kapağı kapalı olarak 45 dakika pişmeye bırakın. Un, yumurta sarısı, limon suyu ve 2 su bardağı su ile çırpıp fırındaki güveçteki çorbanın içine ekleyip karıştırın ve pişirmeye devam edin. 15 dakika daha pişirip. Baharatları da içine ekleyip maydanoz ve nane ile servis yapın.

Güveçte Tavuklu Buğday Çorbası Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s