Ramazan Çorbası

Elif Korkmazel

2 yumurta

2 çorba kaşığı un

3 çorba kaşığı yoğurt

6 su bardağı su

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Tencerenin içinde yumurta sarılarını, un ve yoğurt ile birlikte iyice çırpın. Üzerine suyunu döküp çırparak ocak üzerinde koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuzunu ocaktan aldıktan sonra ekleyin, çünkü önce eklerseniz çorba kesilebilir. Servis yapmadan önce tereyağını kızdırın ve içine kırmızı pul biberini ekleyip karıştırın. Rendelenmiş sarımsakları da yağın içine alıp karıştırın. Kaselerin üzerine bu sosu gezdirip ikram edin.

Ramazan Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s