Şehriyeli Tavuk Çorbası

1 adet tavuk budu

1 su bardağı arpa şehriye

2 çorba kaşığı un

4 çorba kaşığı sıvıyağ

6 su bardağı tavuk suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Tavuk budu 6-7 bardak suyla yumuşayana kadar haşlanır. Daha sonra didiklenir. Tencereye un ve svıyağ konur, unun kokusu gidene kadar kavrulur. Üzerine elde edilen 6 su bardağı tavuk suyu konur. Kaynama noktasına gelince şehriye atılır, 10 dakika haşlanır. Daha sonra hazırlanan tavuk eti atılır. Tuz serpilir, bir taşım kaynatılır.

Şehriyeli Tavuk Çorbası

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s