Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça

Malzemeler

1 Çay Bardağı Yoğurt

½ Su Bardağı Sıvıyağ

1 Adet Yumurta

1 Paket Kabartma Tozu

1 Çay Kaşığı Tuz

Yarım Çay Kaşığı Karbonat

6 Damla Limon Suyu

½ Demet Dereotu

Aldığı Kadar Un

Tarifi

Yumurtanın beyazı, ince kıyılmış dereotu ve diğer malzemelerin tümünü geniş bir kaba alıp unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Hamuru iyice yoğurup cevizden büyük parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizin. Yumurta sarısı sürüp 180 derecede kızarana dek pişirin.

Dereotlu Poğaça

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s