Kestaneli Mantar Çorbası Tarifi

200 gram kestane

200 gram mantar

2 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı süt

6 su bardağı su

Tuz, karabiber, tarçın

Kestanelerin üzerini bıçakla çizin. Üzerine bol su ekleyip kaynamaya bırakın. Kestaneler pişince kabuklarını soyun ve ince şekilde kıyın. Tencereye tereyağını ve mantarları, üzerine de kıyılmış kestaneleri ekleyip 3 dakika kadar kavurun. Unu serpin, sütü ve suyu ekleyip 15 dakika pişmeye bırakın. Son dakikada tarçın, tuz ve karabiber serpin. İstenirse dereotu kıyıp içine ekleyin.

Kestaneli Mantar Çorbası Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s