Renkli Börek

Renkli Börek

Malzemeler

4 Adet Yufka

500 Gr. Ispanak

2 Adet Havuç

200 Gr. Beyaz Peynir

200 Gr. Pastırma

Tuz

Karabiber

Zeytinyağı

Su

Tarifi

Ispanağı yıkayıp doğrayın. Havuçları da yıkayıp rendeleyin. Doğradığınız ıspanağı çok az zeytinyağıyla sotelemek üzere tavaya alın. Peyniri ve karabiberi ekleyip ıspanaklar pişince ocaktan alın. Bu arada havuçlarıda ayrı bir tavada soteleyin. Su ve sıvıyağdan bir karışım hazırlayıp yufkanın birini tezgaha yayıp su ve yağ karışımını serpin. İkinci yufkayı serip su ve yağı serpin ardından ıspanakları pay edip diğer yufkaya geçin. Sulu karışımla ıslatıp pastırmayı küçük parçalar halinde paylaştırın. Kalan yufka içinde aynı işlemi yapın. Havuçları paylaştırıp yufkayı rulo şeklinde sarın.Yufkayı ortadan ikiye kesip yumurtayı sürün. 180 Derecede fırında kızarana kadar pişirin.

Renkli Börek

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s