Sucuklu Mantar Çorbası Tarifi

100 gram mantar

3 adet sivri biber

1 adet parmak sucuk

3 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çay bardağı süt

6 su bardağı su

Yarım soğan

Tereyağını tencereye koyup eritin. Üzerine kıyılmış soğanı ve mantarları ilave edip iyice kavurun. Mantarlar yumuşamalı soğanın rengi dönmeli. Üzerine unu serpip karıştın ve hemen sütü, suyu ekleyip karıştırarak 15 dakika pişirin. Ayrı bir yerde doğranmış sucukların üzerine az su koyup 3 dakika pişirin. Suyunu çekince de üzerine sivri biberleri doğrayıp ekleyin. Sucuk ve biberler biraz pişince çorbanın üzerine koyup servis yapın. Sıcak sıcak çok lezzetli bir çorba oluyor. İstenirse çorbanın üzerine kızartılmış ekmek de konulabilir.

Sucuklu Mantar Çorbası Tarifi

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s