Süzme Kereviz Çorbası Tarifi

2 kereviz

1 çorba kaşığı tereyağı

2 çorba kaşığı un

1 patates

1 çay bardağı süt

6 su bardağı su

Tuz, karabiber

Üzeri için: küp doğranmış ekmekler

1 çorba kaşığı tereyağı ve baharlar

Kerevizlerin kabuklarını iyice yıkayıp kalın bir şekilde soyun. Daha sonra limonla ovun ki kararmasın. Küp küp doğrayın. Patatesleri de soyup aynı şekilde doğrayın. Tereyağında 5 dakika kadar kavurun. Üzerine unu serpin 2 dakika daha kavurup sütü ekleyin. Çorbanın suyunu da ekleyip kapağını kapatın ve 20 dakika kadar pişmeye bırakın. Daha sonra mikserden geçirip baharatlarını ekleyin. Servis yaparken tereyağı ve baharatlarla kavrulmuş ekmeklerle süsleyin.

Süzme Kereviz Çorbası Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s