Tarhunlu Gerdan Çorbası Tarifi

1 adet koyun gerdanı

1 kase yoğurt

Yarım kase un

1 çorba kaşığı kuru tarhun

6 su bardağı et suyu

1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

1 çay bardağı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı pul biber

Gerdan haşlanır ve didiklenir. Un, yoğurt, 1 su bardağı su tencereye aktarılır, çırpılır ve 1 taşım pişirilir. Et suyu, tarhun, didiklenmiş gerdan, tuz eklenir, 1 taşım daha pişirilir. Üzerine kızdırılmış biberli yağ dökülür, karıştırılır.

Tarhunlu Gerdan Çorbası Tarifi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s