Badem Subyeli Pirinç Çorbası

100 gr pirinç

70 gr pırasa

50 gr badem (pirinç ufaklığında doğranmış)

50 ml süt

3 gr tuz

3 gr karabiber

30 gr tereyağı

50 gr domates

30 gr çarliston biberi

10 gr dereotu

Pırasaları uzun ince doğrayın ve yağda kavurun. Pirinci ayrı bir kapta iyice dağılıncaya kadar haşlayın ve pırasayla bir kapta birleştirin. Daha sonra süt, badem, tuz ve karabiberi ekleyin, kaynatın. Ocaktan almadan önce domates, biber ve dereotunu ince ince doğrayarak ilave edin.

Badem Subyeli Pirinç Çorbası

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s