Ekşili Mercimek Çorbası

Malzemeler (4-6 kişilik):

1 çay bardağı tereyağı

1 su bardağı ayçiçek yağı

1 adet kuru soğan

250 gram kırmızı mercimek

1 çorba kaşığı biber salçası

1 çorba kaşığı domates salçası

2 litre et suyu

1 tatlı kaşığı kekik

1 tatlı kaşığı biber

1 çay bardağı haşlanmış nohut

1 çay bardağı haşlanmış buğday

2 adet limonun suyu

1′er tatlı kaşığı tuz ve karabiber

2 adet patlıcan

1/2 çay bardağı terayağı

Hazırlanışı:

Tereyağında soğanları ve mercimeği kavurun. Haşlanmış nohut ve buğday hariç diğer malzemeleri yavaş yavaş ilave edin. Son olarak suyu da ekleyip mercimekler pişene kadar kaynatın. Ardından nohut ve buğdayı ilave edip bir taşım kaynatın. Bu sırada patlıcanları ufak ufak doğrayın ve tereyağında kızartın. Çorbayı servis ederken her kaseye beş-altı küp patlıcan düşecek şekilde paylaştırın. Üzerine limon sıkıp tuz ve biber ekledikten sonra servis edin.

Ekşili Mercimek Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s