Evelik Çorbası

2 yemek kaşığı tereyağ

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 bağ evelik

Yarım su bardağı maş fasulyesi

Yarım su bardağı erişte

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Öncelikle bir tencereye yağ bırakılır ve çok ince kıyılmış soğanlar kavrulmaya başlanır. Bir tarafta yıkanan maş fasulyesi ve salça kavrulan soğanların üzerine eklenerek 4-5 dakika daha beraberce kavrulur ve üzerine 7-8 su bardağı et suyu ilave edilerek pişmeye bırakılır. Öte yandan evelik yıkanarak çok ince ince kıyılır. Su kaynamaya başladıktan sonra ince kıyılmış evelik, tuz ve karabiberi eklenir. Çorbayı ateşten almadan 10 dakika öncede erişte ilave edilir ve sık sık karıştıralarak pişirilir. Sıcak sıcak servise alınır.

Not: Evelik; Latince adi rumexcrispus olup, kuzukulağıyla ayni aileden, ekşimsi bir tada sahip yesil bir ot. bazi yorelerde sigirkuyrugu diye de adlandirilir. dolmasi da yapılır.

Evelik Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s