Fiyonk Çorbası

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Alabildiği kadar un

Çorba için:

150 gr kıyma

1 adet kuru soğan

1 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı salça

6 su bardağı su

Hamur yoğrulur, bol unlu zeminde, oklavayla bıçak sırtı kalınlığında açılır. Sonra 3*3 büyüklüğünde kare kare kesilir. Karelerin ortasından büzüştürerek fiyonk şekli verilir. Bir kağıt havlunun üzerine unuyla birlikte konur, kısa süre kuruması sağlanır. Bu arada ince kıyılmış soğan tereyağında pembeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir. Kıyma suyunu bırakıp çekince salça eklenir. Tuz ve sıcak su ilave edilir. Çorba kaynamaya başlayınca fiyonklar atılır. Fiyonklar çorbanın yüzüne çıkınca olmuş demektir.

Fiyonk Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s