Kokina Çorbası

250 gr kıyma

1 adet kuru soğan

1 kase lahana turşusu

5 çorba kaşığı sıvıyağ

2 su bardağı yarma

4 su bardağı su

1 tatlı kaşığı tuz

Yarma akşamdan ıslatılır, ertesi gün şeklini kaybetmeye başlayana kadar pişirilir. Soğan ince doğranır, sıvıyağda pebbeleştirilir. Üzerine kıyma eklenir. Kıyma suyunu bırakıp çekince ince kıyılmış turşu katılır, birkaç tur çevrilir. Haşlanmış yarma, tuz, sıcak su ilave edilir, bir taşım kaynatılır. (bu çorba fazla sulu olmaz9

Kokina Çorbası

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s