Somon Balık Çorbası

Malzemeler

1/2 su bardağı ayçiçeği yağı

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı un

1 adet kereviz

1 adet pırasa

1 adet orta boy soğan

2 diş sarımsak

1 tutam dereotu

1 adet orta boy dolmalık biber

300-350 g somon balığı

1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Temizlenmiş olan somon derince bir tencerede haşlanır. Piştikten sonra suyu süzülerek ve kılçıkları ayıklanarak bir kenara bırakılır. Bir tencerede ayçiçeği yağı kızdırılarak, ince ince doğranılan soğan ve sarımsaklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Soğan ve sarımsak pembeleştikten sonra sebzeler jülyen biçiminde doğranarak yemeğe ilave edilir. Sebzeler hafif sarardıktan sonra un ve ardından da süt eklenerek, haşlanmış olan balığın suyu konur. 1-2 taşımlık kaynattıktan sonra balık ve tuz eklenir ve ocaktan kaldırmadan hemen önce dereotu serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.

Somon Balık Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s