Yumurtalı Domates Çorbası

8 bardak et suyu

4 çorba kaşığı margarin

1,5 kahve fincanı un

5 orta domates

3/4 bardak süt

3 yumurta sarısı

Tuz

Bir tencereye 4 çorba kaşığı margarin ile bir buçuk kahve fincanı un koyarak üç dakika kadar kavurun. Sonra una et suyu, kabuk ve çekirdekleri çıkarılmış, küçük doğranmış ve yağsız pişirilerek püre haline getirilmiş domatesleri, 1 tatlı kaşığı da tuz ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Çorbayı hafif ateşte 25 dakika pişirin. Yarım saat sonra bir kaba 3 yumurta sarısı ile üç çeyrek bardak soğuk süt koyarak tel veya çatalla 1 dakika dövün, sonra da bu yumurtalı sütü kaynamakta olan çorbaya katarak iyice karıştırın. Çorba tekrar kaynama kıvamına gelinceye kadar 1 dakika daha ateşte bırakın. Üzerine yağda kızarmış küçük ekmek ilave ederek servis yapın.

Yumurtalı Domates Çorbası

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s