Haşhaşlı katmer nedir?

Haşhaşlı Katmer Tokat yöresine ait bir börek çeşidi. Bu böreğin en büyük özelliği sac üzerinde yapılıyor olması. Böreğe tadı veren de sacda pişirilmesi.Hazırlama süresi 1 saat

6 kişilikMalzemeler:Hazırlanışı:Yoğurma kabına unu, suyu ve tuzu koyup kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamuru küçük toplara ayırın ve her bir topu oklava ile açın.Küçük bir tavada margarini eritin, ılınmaya bırakın. İçine haşhaşı ekleyip karıştırın.Açmış olduğunuz her hamura bir fırça yardımıyla haşhaşlı yağdan sürüp, üstüste koyup, katlayarak tekrar tekrar açın. Üstüne nemli bir bez örterek 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.Katmerlenen hamurunuzu oklava yardımıyla 3 – 4 mm. inceliğinde açın, üzerini hafifçe yağlayak fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Haşhaşlı katmer nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s