Haside nedir?

Haside, Kars yöresine ait bir tatlı. Bölgede çok sık yapılan bu tatlının en büyük özelliği pekmez, tereyağından yapılıyor olması..Malzemeler:Hazırlanışı:

Tereyağını bir tavada eritip unu katın. Kısık ateşte 10 dakika kavurun. Daha sonra pekmez ve 1 su bardağı su katıp iyice karıştırın ve ateşten alın. Haside’yi soğumadan kaselere bölüştürün. Üzerine hindistancevizi serpin ve servis yapın.

Haside nedir?

Reklamlar

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s