Kardala nedir?

Ege mutfağına ait bir yemek olan Kardala‘nın ana malzemesi hamur ve kuzu gerdandır. Kardala aslında bir çeşit dürüm de sayılabilir. Tek farkı sarılarak değil, hamurun dilimlenerek servis edilmesidir. Servis tabağı büyüklüğünde kızartılan hamurların arasına gerdan kavurması konularak dilim haline getirilir.Malzemeler: 6-8 kişilikHazırlanışı: Hamur için derin bir kabın içine unu eleyin. Su ve tuzu ilave ederek yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler kopartıp, servis tabağı büyüklüğünde açın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada hamurları arkalı önlü pişirin. Diğer tarafta gerdanı bir tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Soğuduktan sonra elinizle dizin. Soğanları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış domates ve salçayı ilave edin. Salçanın kokusu gidene kadar kavurmaya devam edin. Didilmiş etleri, tuz, karabiber ve kesmeşekeri ekleyip, 1-1 dakika daha kavurun. Harcı hamurların arasına yayın ve üst üste koyun. Dilimleyerek servis yapın.Kaynak: Sofra

Kardala nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s