Kaymaçina nedir?

Kaymaçina, Balkan mutfağının en gözde tatlılarından biridir. Avrupa tatlısı olan krem karamele çok benzer. Oldukça pratik ve lezzetli bir tatlıdır. Evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz…Malzemeler:Hazırlanışı: Yumurtaları büyük bir çırpma kabına kırıp,kabarana kadar iyice çırpıyoruz.

Hafif ılık sütün içine şekeri koyup karıştırarak eritiyoruz. Daha sonra sütü yumurtaların içine yavaş yavaş ekliyoruz.Yumurtalar kabardığı için karışım iki katına çıkacak. Pişerken tekrar inecek. Fırına dayanıklı cam tepsinin içine döküp 170 derecelik fırında yaklaşık 60-70 dak. pişiriyoruz. Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapıyoruz.

Kaymaçina nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s