Kilorik nedir?

Kilorik Bingöl yöresine ait bir yemek. Köftelik ince bulgurdan küçük küçük köftecikler yapılarak hazırlanan bu yemeğin yoğurtlusu da pişiriliyor. Hazırlanış ve malzeme olarak analı kızlı isimli Malatya yemeğine benziyor…Malzemeler:Hazırlanışı: Bulgur tuz rendelenmiş soğan nane pul biber ve et azar azar su eklenerek iyice yoğurulur. Yaklaşık yarım saat yoğurulan bulgur ile misket büyüklüğündeki köfteler yuvarlanır. Tencereye sıvı yağ konur ısınan yağda küçük doğranmış soğan pembeleştirilir salça eklenir. Nane pul biber eklendikten sonra kaynar su ve nohut eklenir. Kaynayan bu malzemeye tuz limon tuzu ve köfteler konur kaynatmaya devam edilir . Köfteler pişince ocaktan alınır. Sıcak servis yapılır.

Yoğurtlu kilorik hazırlanışı: Bulgur köftelerin hamuruna baharat eklemeden yoğurularak köfteler yapılır. Tencerede su kaynatılıp tuz eklenir ve köfteler bu suda haşlanır. Pişen köfteler süzülür. Yoğurt tuz ve 2 diş sarımsak ile sarımsaklı yoğurt yapılır. Köfteler biraz soğuyunca geniş servis kabına alınıp üstüne yoğurt dökülür. 2 kaşık tere yağı kızdırılıp pul biber eklenip yoğurdun üstüne gezdirilip servis yapılır.Bu verdiğim tarif sıkça yapılan yemeklerimizdendir.

Kilorik nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s