Nabeyaki udon nedir?

Nabeyaki udon, Japon mutfağının, lezzetli, hafif ve sağlıklı yemeklerinden biri. Balık suyu ile yapılan bu yemek, bol sebze içeriyor. Mevsim sebzeleri olan ıspanak, mantar, havuç, pırasa ana malzemesini oluşturuyor. Farklı ve hafif lezzetler arıyorsanız bu yemeği mutlaka deneyin…Malzemeler: 1 kişilik

3-4 ıspanak yaprağı

Yarım pırasa

Yarım havuç

2-3 shitake mantarı

1 yaprak Çin lahanası

2 çorba kaşığı soya yağı

190 gr udon (noodle veya erişte)

2 su bardağı balık suyu

1 yumurtaHazırlanışı: Sebzeleri yıkayıp süzün. Pırasayı dilimleyin. Havucu uzunlamasına ortadan ikiye kesip tekrar enine ikiye kesin. Mantarların üzerine bıçakla çizgiler çizin. Çin lahasını iri parçalar şeklinde doğrayın. Soya yağını tavada kızdırıp sebzeleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Balık suyunu ‘nabe’ adını verdikleri güveç kabına alıp ocakta ısıtın. Udonları ekleyip hafifçe yumuşayana kadar pişirin. Sebzeleri ekleyip 5-6 dakika daha pişirin. Üzerine 1 yumurtayı kırıp güveç kabını ocaktan indirin. Özel kaşığı ve kâsesi içinde servis yapın.

Nabeyaki udon nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s