Şeyh Mualla Nedir?

Şeyh Mualla Antakya yöresine ait, yöreyi çok iyi betimleyen bir yemek… Şeyh Mualla diye bir ‘kişilik’ de varmış Antakya/Hatay mutfağında, Deniz Görsoy‘un ‘Yöresel Mutfağımız’ kitabında (Oğlak) bu bilgilere yer veriliyor: Nohut ya da yeşil mercimek, patlıcan, soğan, sarmısak, kırmızı biber ve pek tabii ki nar ekşisiyle yapılan bir yemek.Malzemeler:Hazırlanışı:Soğanları piyazlık doğrayın. Domatesleri küçük küçük biberleri ise halka şeklinde kesin.Patlıcanları yıkayın 15 dk tuzlu suda bekletin. Baş kısımlarının ayrılmamasına dikkat ederek uzunlamasına 4e kesin. Kızgın yağda 2 dk kızartın.Sarmısağı küçük küçük doğrayın.Patlıcan hariç tüm malzemeyi yice karıştırın. Patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin 1 su bardağı su ekleyip kısık ateşte 40 dk pişirin.

Şeyh Mualla Nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s