Zırva nedir?

Zırva Kastamonu yöresine ait bir tatlı çeşidi. Nişasta, loğusa şekeri ve Hindistan şekeriyle yapılan bu tatlının yapımı da bir o kadar basit.Malzemeler:Hazırlanışı:

Tencereye 4 bardak su ve nişastayı koyun. Harlı ateşte karıştırarak eritin. Kaynayınca lohusa şekerini parçalar halinde tencereye ekleyin ve karıştırın.5 dakika kısık ateşte pişirin. Servis tabaklarına alın.Hindistan cevizi serpip servis yapın.Hazırlama süresi 10 dakika

6 kişilik

Zırva nedir?

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s