Sivas Yemekleri

Sivas, Anadolu’nun merkezi konumunda bulunması, ilk ve ortaçağdan günümüze ticaret yollarının kesiştiği, kavimlerin göç yolu üzerinde olması nedeniyle zengin bir kültüre sahiptir. Bu zenginlik yörenin mutfağına da yansımıştır. Türk mutfağı’nın Dünya mutfağında özel bir yeri olduğu gibi, Sivas mutfağı da Türkiye’de kendine özgü ve temel bir yere sahiptir. Çünkü köklü tarihi geçmiş, kendine has edebiyatı, sanatları, yaşam tarzlarını olduğu gibi özgün bir mutfağı da beraberinde getirmiştir.Sivas mutfağı tarım ürünlerine dayanmaktadır. Harman sonunda (sonbahar) kışlık yiyecek hazırlıkları başlar. Un öğütme, bulgur dövme, çekme, erişte, kadayıf, salça yapımı, sebze kurutma, etlik kesimi bunların başlıcalarıdır.Yöre yemekleri daha çok unlulara dayanmaktadır. Keş, peskütan, çökelek, süt ürünlerinden hazırlanan yiyeceklerdendir. Yöre yemekleri genellikle kırsal kesimlerde yazları ayranlı, pancarlı çorba, madımak, evelik, düğücek aşı gibi yemekler yapılır. Kışları ise tırhıt, sübüra, kelecoş, tarhana, içli köfte, hingel gibi hamurlu yemekler yenmektedir. Kentte genellikle sebze yemekleri yapılmaktadır. Sivas kebabı ünlüdür.Tandırda kül çöreği, fotla, patates yada peynirle yapılan kömbe, kete, lavaş yörede yaygın ekmek çeşitlerindendir.BAZI SİVAS YEMEKLERİ

Sivas Yemekleri

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s