İskenderun Dönerinin Özellikleri

İskenderun dönerinin diğer dönerlerden ayıran 3 önemli özelliği vardır.

İlk özelliği döner etini hazırlarken içine yöre baharatlarından yapılan sos katılması ve odun ateşinde pişirilmesidir.

İkinci özelliği döner sosudur. Bir çok baharatla harmanlandırdıktan sonra belirli kıvama gelene kadar kaynatılan sos, dönere özel bir lezzet katar.

Üçüncü ve en önemli özelliği yöreye ait olan çekme uzun ekmektir. Mayalı hamurdan yufka tarzında yapılan bu ekmek türü, İskenderun’da uzun yıllardan beri kullanılmaktadır. Bir çeşit lavaş ekmeği olan bu ekmek türü fırında az piştikten sonra işyerlerinde ikiye bölünür ve arası biberlenerek ekmek ısıtıcılarında ya da döner ocaklarında hafif kızartılır.

İskenderun Dönerinin Özellikleri

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s