Kabak Tatlisi

Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 3 su bardağı toz şeker
Tarif

  • Kabakları doğrayıp geniş bir tencereye dizin.
  • üzerine toz şekeri serpin.
  • Yaklaşık 2 saat bekletin.
  • Bu sürede kabaklar su salacaktır.
  • Önce yüksek ateşte 10 dk daha sonra kısık ateşte 15 dk daha pişirin.
  • Tencerenin kapağı kapalı olsun.
  • Kabaklar yumuşayınca servis tabağına alın.
  • Üzerine dövülmüş ceviz ya da kaymak ile servis yapın.

Kabak Tatlisi

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s