Karnıyarık 2

Malzemeler

  • 4 orta boy patlıcan
  • 60 gr Tereyağı
  • 200 gr Kıyma
  • 2 domates
  • 2 orta boy soğan
  • 1 bardak su
  • 1 su bardağı rafine yağ
  • 4 adet sivri biber
  • 2 çorba kaşığı maydanoz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 2 çorba kaşığı tuz(Patlıcanları bekletmek için)
  • 1 çay kaşığı tuz
Tarif

  • Patlıcanların kabuklarını uçlarında birer cm bırakarak şerit biçiminde soyun
  • Keskin bir bıçakla ortalarını açarak, üstlerine iki çorba kaşığı tuz serpip 1 saat bekletin
  • Küçük bir tencerede erittiğiniz tereyağında soğanı 5 dk çevirdikten sonra kıymayı ekleyerek 5 dk daha kavurun
  • İnce kıyılmış domatesleri, karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu ve 1 bardak suyu ilave edip 15 dk ağır ateşte pişirin
  • Hazırladığınız harcı bir kevgire boşaltarak süzün
  • Yıkayıp kuruladıktan sonra rafine yağda renkleri sararıncaya dek kızarttığınız patlıcanları derin olmayan bir kaba alın
  • Kesilmiş kısımları açarak kevgirdeki kıymayı içlerine eşit miktarda yerleştirin
  • Her patlıcanın üzerini çeyrek domates ve 1 sivri biberle süsleyip, süzdüğünüz harcın suyunu ekleyin
  • Ağzı kapalı, ağır ateşte 30 dk
  • pişirdikten sonra servis yapın

Karnıyarık 2

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s