Kayısı Dolması (Malatya)

12 adet kuru kayısı

1 çay bardağı pirinç

1 küçük soğan

Yarım demet maydanoz

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber

Kayısıları akşamdan suya koyup bekletin. Daha sonra bir tencerenin içinde rendelenmiş soğanları ve pirinçleri zeytinyağında kavurun. Üzerine baharatları ve kıyılmış maydanozları ekleyip karıştırın. 5 dakika kadar kavurup kayısıların içine doldurup tencereye dizin. Üzerine de kayısıları beklettiğiniz sudan bir miktar döküp kapağı kapalı bir şekilde 20 dakika kadar pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapın.

Kayısı Dolması (Malatya)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s