Kayısılı Pasta (Malatya)

5 çorba kaşığı şeker

10 çorba kaşığı irmik

3 çorba kaşığı Hindistancevizi

1 litre süt

1 paket vanilya

Meyveleri için:

20 adet kuru kayısı

1 çay bardağı böğürtlen

1 çorba kaşığı nişasta

Yarım çay bardağı su

2 çorba kaşığı şeker

Üzeri için:

15 adet ayva çekirdeği

Badem, ceviz, kayısı çekirdeği ve kuru kayısı

Öncelikle sütü tencereye döküp içine şekeri, irmiği ekleyip karıştırarak kaynatın. Göbek atıncaya kadar kaynatın ve içine hemen Hindistan cevizi ekleyip ocaktan alın. İçine doğranmış kuru kayısıları, istenirse böğürtlenleri döküp karıştırın. Ayva çekirdeklerinin olduğu suyun jöle gibi olmasını bekleyip bu jöleyi bir kabın dibine yerleştirin. Üzerine cevizi, kayısıları ve bademleri düzenli şekilde dizin. Üzerine kayısılı muhallebiyi döküp buzdolabında soğumaya bırakın. Servis tabağına ters çevirip yanında kuru kayısıları dizip servis yapın.

Kayısılı Pasta (Malatya)

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s