Kuruüzümlü Tavuk Budu

600 gram tavuk budu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 limon

1 çorba kaşığı tahin

3 diş sarımsak

2 çorba kaşığı kuru üzüm

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz, karabiber, kimyon

Limonun kabuğunu rendeleyin, üzerine suyunu sıkın. Tahin, ezilmiş sarımsak, kuru üzüm, zeytinyağı ve baharat ekleyip karıştırın. Bu karışıma tavukları aktarıp karıştırın, 40 dakika bekletin. Daha sonra fırın tepsisine dizin ve 200 derecede 40 dakika kadar pişirin. İsterseniz ızgarada da pişirebilirsiniz. Servis tabağına aktarıp üzerine tepsideki pişme suyundan gezdirin. Yanında bol salatayla sunun.

Kuruüzümlü Tavuk Budu

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s