Revani

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı
  • 2 çorba kaşığı irmik
  • 4,5 su bardağı şeker
  • Limon kabuğu rendesi
  • 2 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
Tarif

  • 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı su ile kaynatılıp sulu bir şurup yapılır.
  • 1 kaşık limon suyu katılır.
  • Yumurtalar ile yarım bardak şeker, limon kabuğu rendesi çarpılıp koyu yoğurt kıvamına getirilir.
  • Limon suyu konup bir-iki kere daha çarpılır.
  • Kabartma tozu katılmış, elenmiş un ve irmik karışımı ilave edilip karıştırılır.
  • Yağlanmış kalıba veya tepsiye boşaltılıp orta hararetli fırında pişirilir (25- 35 dakika).
  • Daha büyük bir tepsiye alınıp üzerine sıcak şurup dökülür.
  • Kapak kapatılıp hafif ateşte veya fırında çevirerek şurubu çektirilir.
  • Böylece revani, 1,5 misli büyümüş olur.

Revani

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s