Sakızlı Sütlaç

1 litre süt

1,5 su bardağı şeker

1 çay bardağı pirinç

2 parça damla sakızı

1,5 çay bardağı pirinç unu

Pirincin üzerine 2 su bardağı su konur, kısık ateşte çekene kadar pişirilir. Tencereye soğuk süt, haşlanmış pirinç, şeker, pirinç unu konur karıştırılır. Sonra ateşe konur. Göz göz olana kadar karıştırarak pişirilir. Ateşten almadan hemen önce dövülmüş sakız katılır. Kaselere paylaştırılır. Soğutulur, servise sunulur.

Sakızlı Sütlaç

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s