Soğanlı Dana Boeuf Miriton

Malzemeler

  • 1,5 kg Kemiksiz Dana Eti (kol veya but)
  • 2 çokba kaşğı un
  • 1 kg soğan
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı sirke
  • 1,5 su bardağı et suyu
  • 1/2 su bardağı beyaz şarap
  • 4-5 adet küçük salatalık turşusu
  • Tuz,
  • karabiber
Tarif

  • Yağı tencerede kızdırın
  • İncecik kıydığınız soğanları pembeleştirmeden şeffaf bir hal alana dek çok kısık ateşte 30 dk pişirin
  • Üzerine unu serpip karıştırın
  • 1 dk sonra sirke, şarap ve et suyunu ekleyip yaklaşık 15 dk ateşte bırakın
  • Haşlayıp dilim dilim doğradığınız eti tencereye ilave edip kapağı kapatın
  • Ateşin altını kısarak 10 dk daha pişirin
  • Tuzunu ve karabiberini ekin
  • Salatalık turşularını halka halka doğrayıp içine karıştırın ve sıcak servis yapın

Soğanlı Dana Boeuf Miriton

Bir Cevap Yazın

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Log Out / Değiştir )

Connecting to %s